Wat gebeurt er tijdens de regeneratie

Om de ontharder in optimale staat te houden is een regeneratie nodig. Dit gebeurt na een vastgesteld aantal liters waterverbruik, of na een vastgesteld aantal dagen. Tijdens dit regenereren wordt het pekelwater uit het zoutreservoir gebruikt om de harskorrels in de cilinder te reinigen. De ontharder voert enkele programma’s uit om de cilinder te reinigen. Als u tijdens de regeneratie op het display kijkt, ziet u in welk programma de ontharder bezig is, en hoe lang dit programma duurt.

Tegenspoeling

Door de waterdruk en zwaartekracht zitten de harskorrels over het algemeen onderin de cilinder. Met een tegenspoeling worden de harskorrels door de hele cilinder geblazen. Op deze manier kan het pekelwater, wat later wordt toegevoegd, alle harskorrels bereiken. Hierdoor is de reiniging optimaal.

Pekeltraag-spoeling

Tijdens dit programma wordt het pekelwater uit het zoutreservoir in de cilinder gepompt. De waterontharder is op dit moment afgesloten van uw waterleiding, zodat het zoute water alleen in de cilinder kan komen. Het pekelwater verwijdert de calcium- en magnesium-deeltjes van de harsbolletjes.

Vullen zoutbak

Nadat het zoutreservoir is leeggehaald, wordt er nieuw water ingepompt, om weer pekelwater te laten ontstaan. Tijdens dit programma zit de cilinder nog vol met pekelwater, waardoor het goed kan spoelen en reinigen.

Snelle spoeling

Als laatste wordt de ontharder grondig gespoeld. Het zoute water wordt afgevoerd naar het riool via de afvoerbuis, en de cilinder wordt schoongespoeld.

Na al deze programma’s gaat de ontharder zelf weer naar ‘In dienst’, is de capaciteit-teller opnieuw ingesteld, en begint een nieuwe ronde voor de ontharder.

Deel dit document

Wat gebeurt er tijdens de regeneratie

Of kopieer de link

CONTENTS