Wat doet het zoutreservoir

Heeft u een Unique Duo? Dan heeft u een aparte cilinder en zoutreservoir. Heeft u een Unique Compact? Dan zit de cilinder geïntegreerd in het zoutreservoir.

Zout water

De cilinder is het apparaat dat daadwerkelijk het water onthardt. In deze cilinder zitten harskorrels, waar calcium en magnesium aan gaan kleven. Op een gegeven moment zijn deze harskorrels verzadigt, en moeten deze schoongespoeld worden.

Hiervoor gebruiken onze ontharders zout water, ook wel pekelwater genoemd. Hiervoor wordt het zoutreservoir gebruikt. De zouttabletten komen in dit reservoir, en de ontharder vult de zoutbak aan met water.

Hierdoor kan het zout oplossen, en ontstaat er pekelwater dat tijdens de regeneratie wordt gebruikt om de ontharder te reinigen.

Hoeveel water?

In het zoutreservoir zit een vlotter die bepaald hoeveel water toegevoegd moet worden. Het zoutreservoir dient voor tenminste de helft gevuld te zijn om voldoende pekelwater aan te kunnen maken. De ontharder regelt samen met de vlotter dan de juiste hoeveelheid.

Share this Doc

Wat doet het zoutreservoir

Or copy link

CONTENTS

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.