Hoe werkt de ontharder

Werking Waterontharder compact model

Onze waterontharder werkt op basis van een ionenwisselaar. Een ionenwisselaar verwijdert deeltjes (ionen) uit vloeistoffen (water). Dit gebeurt door middel van harsbolletjes die geladen zijn met natrium-ionen. De geladen harsbolletjes zorgen dat het calcium uit het water gefilterd wordt. Wanneer de harsbolletjes verzadigd zijn met calciumdeeltjes, moet de ontharder gespoeld worden. Dit wordt ook wel regenereren genoemd. Tijdens het regeneratieproces wordt het hars schoongespoeld met pekelwater, gemaakt met zout, dat direct wordt afgevoerd naar het riool. Het pekelwater komt dus nooit in aanraking met het drinkwater. Het drinkwater smaakt dus ook niet zout.

100% bacterie-vrij

Tijdens elke regeneratie wordt de harskolom ontsmet met het water uit de zoutbak. Deze spoeling wordt grondig uitgevoerd, waardoor elke vorm van bacteriegroei volledig wordt uitgesloten. Het gebruikte spoelwater wordt rechtstreeks naar het riool afgevoerd. Achterop de ontharder kunt u het zien: het gaat door gescheiden slangen. Het spoelwater komt dus nooit in aanraking met uw drinkwater.

Gebruikt de ontharder stroom?

Onze waterontharders gebruiken stroom voor de interne computer. Hierdoor kan de ontharder actief meekijken met waterverbruik, en heeft het door wanneer er voor langere tijd geen water wordt verbruikt. 

De ontharder gebruikt geen stroom om te ontharden. Mocht er stroomuitval zijn, dan is uw ontharder gewoon nog steeds zijn werk aan het doen. Als de stroom weer terug komt, gaat hij verder waar hij was. Enkel voor het regenereren wordt stroom gebruikt.

Meer weten over het stroomverbruik? Lees hier alles!

Spoelt wanneer u slaapt

De waterontharder zal gaan spoelen op het moment dat al het hars verzadigd is. Dit doet hij na een vastgesteld (en door u in te stellen) verbruik, of na een vastgesteld (en door u in te stellen) aantal dagen.

Op het moment dat de kunsthars volledig verzadigd is met kalk heeft de waterontharder een reservecapaciteit zodat het regenereren uitgesteld zal worden naar uw gewenste tijd. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat het regenereren wordt uitgevoerd om 2 uur ’s nachts wanneer iedereen slaapt en er geen waterverbruik is. Op die manier heeft u nergens last van en profiteert u altijd van kalkvrij water!

Deel dit document

Hoe werkt de ontharder

Of kopieer de link

CONTENTS