Hoe werkt de bypass

Al onze waterontharders zijn voorzien van een bypass. Dit mechanisme is bedoelt om de waterontharder tijdelijk af te sluiten van uw waterleiding. Soms kan dit handig of nodig zijn. Wilt u bijvoorbeeld een groot zwembad vullen? Dan kunt u kiezen om de bypass in te schakelen, en zo geen zacht water te verbruiken.

De bypass zit achterop de ontharder. Het is het zwarte mechanisme waar de twee flexibele metalen slangen op worden aangesloten. De linker slang is uw watertoevoer, de rechterslang de leiding naar uw huis.

Aan de rechterzijde ziet u de knop uitsteken. Dit is de actieve stand. Om de bypass in te schakelen drukt u op de knop, zodat deze naar links schuift.

Let op: Als u de bypass een langere periode niet gebruikt, kan deze door de waterdruk vast worden gedrukt. Dit kunt u eenvoudig oplossen door een tik op de knop te geven, zodat deze weer los komt. Daarna kunt u de bypass weer gewoon gebruiken.

Let op: draai nooit aan de knop! Hierdoor dan de bypass los schieten, en zal deze lekken. 

Soms kan de bypass moeilijk te verschuiven zijn. Als de bypass niet vaak wordt gebruikt, kan deze vast komen te zitten. De waterdruk drukt de bypass vast. De eenvoudige oplossing is om een tik op de knop te geven, zodat deze even ‘schrikt’. Hierdoor wordt de bypass weer eenvoudig te bedienen. En tenzij u voorhamers gebruikt, hoeft u niet bang te zijn iets te beschadigen.

Deel dit document

Hoe werkt de bypass

Of kopieer de link

CONTENTS