Ik zie aanslag in mijn badkamer of keuken

Het is mogelijk dat na installatie van een waterontharder nog steeds een bepaalde aanslag te zien is. Dit kan diverse redenen hebben. Het eerste advies is altijd: controleer de waterhardheid.

Natuursteen

Gebruikt u in uw badkamer en/of keuken natuursteen? Dan is het mogelijk dat u incidenteel een witte aanslag ziet, ook na het installeren van onze waterontharder. Dit wordt veroorzaakt door het kalk wat in de natuursteen zit, niet door uw zachte water. Veel soorten natuursteen, zoals bijvoorbeeld blauwe hardsteen, leisteen of marmer, bevatten namelijk zelf kalk. Op het moment dat u zacht water over deze natuursteen laat lopen, komt het kalk in de natuursteen naar boven. U ziet dan kalk, maar dat komt niet uit het water, het komt uit de steen.

U kunt dit eenvoudig reinigen met producten als HG Natuursteenreiniger, of Dreft verwijderen. Ook het droogmaken van bijvoorbeeld uw douche na gebruik is altijd te adviseren.

Gebruik geen antikalkmiddelen! Dit zal de witte vlekken verergeren! Een sopje van lauw water en zeepsop met een lage pH-waarde zullen wonderen doen!

Mineralen

Het Nederlandse drinkwater bevat meer dan alleen calcium en magnesium. Denk bijvoorbeeld aan natrium. Het kan een waas achterlaten op tegels of kranen, maar is eenvoudig schoon te maken. Het kan echter wel de illusie wekken dat de waterontharder niet werkt.

Oud kalk

In sommige gevallen, met name bij oudere huizen, is het mogelijk dat na het plaatsen van de ontharder, er nog een poosje kalk uit de kranen komt. Stel dat u een boiler heeft die het leven lang kalkwater heeft gekregen. Nu er zacht water wordt gebruikt, kan de kalk in de boiler ergens heen, namelijk de kraan uit. Dat betekent dat het water uit de kraan nog steeds positief op kalk test.

Daarom is het belangrijk op verschillende punten in huis te testen: zo dicht mogelijk bij de ontharder, en zo ver weg mogelijk. Hiermee krijgt u een beeld van de kalk in de leidingen.

Deel dit document

Ik zie aanslag in mijn badkamer of keuken

Of kopieer de link

CONTENTS