Regeneratiezout

Onze waterontharders werken met regeneratiezout. Dit zout wordt in het zoutreservoir gedaan, en lost daar op in pekelwater. In het zoutreservoir staat dus ook een laag water, waar het zout in kan oplossen.

Tijdens de regeneratie, die gemiddeld elke 14 dagen plaatsvindt, wordt dit pekelwater gebruikt om de hars in de waterontharder te spoelen. Zo worden calcium- en magnesiumionen losgeweekt van de harsbolletjes, en afgevoerd naar het riool. Tijdens deze spoeling wordt het drinkwater afgesloten van de ontharder, zodat dit pekelwater op geen manier in uw drinkwater terecht komt.

De Smart waterontharder stuurt u na een aantal regeneraties een bericht met daarin enkele punten om te controleren. Een hiervan is het zoutniveau. Deze dient op dat moment bijgevuld te worden.

Heeft u net een waterontharder laten plaatsen? Dan kan het lijken alsof er al zout verbruikt wordt. Echter, dit is het zout wat voor de eerste keer oplost in het water. Hierdoor daalt de laag zouttabletten, maar is de juiste hoeveelheid opgelost in het water.

Het zout van Unique is getest en gecontroleerd voor gebruik met onze ontharders. Gebruik alleen regeneratiezout in tablet vorm! Ander zout kan de leidingen verstoppen, en voor een onjuiste regeneratie zorgen, waardoor u kalk gaat zien.

Deel dit document

Regeneratiezout

Of kopieer de link

CONTENTS