Zelf onderhoud doen?

Het is goed mogelijk om zelf het onderhoud aan uw waterontharder uit te voeren. Zo bespaart u kosten, en kunt u op een, voor u geschikt tijdstip dit doen!

Hiervoor heeft u een paar zaken nodig:

  • Harscleaner
  • Waterhardheidstests
  • Handleiding

Deze drie zaken zijn hieronder te vinden!

Veilig drinkwater
Flesje harscleaner

Harscleaner

De hars in de cilinder wordt door de maanden heen gevuld met calcium en magnesium. Dit wordt door de regeneratie weer weggespoeld naar het riool.

Andere mineralen in het drinkwater kunnen echter wel achterblijven, en op die manier voor een verminderde werking van de ontharder zorgen. 

Met Unique Harscleaner kunt u een spoeling doen waarbij alle hars volledig gereinigd wordt, en uw ontharder optimaal werkt.

Hoe werkt het?

Om de spoeling uit te voeren doet u het volgende:

  • Open het zoutreservoir en verwijder de deksel van de ronde buis
  • Giet het volledige flesje harscleaner in deze buis
  • Plaats het deksel van de buis terug
  • Druk eenmaal op de tweede toets onder het display (het fabriekje).

De regeneratie begint direct. Er worden enkele programma’s doorlopen. De ontharder gaat zelf terug naar ‘In dienst’ na de spoeling.

Waterhardheidtest

Met een waterhardheidstest ziet u snel hoe de ontharder zijn werk doet. Alle blokjes groen? Dan heeft u zacht water.

Test u iets anders? Neem dan de stappen onderaan deze pagina door, zodat u precies weet waarom dat zo is. 

Deze teststrips kunt u eenvoudig bestellen via de shop!

Wat is belangrijk om te controleren?

Tijdens een controle van de waterontharder let u op de volgende zaken:

Is de ontharder droog? 
Soms kan door condensatie de ontharder vochtig worden. Dit kan lijken op lekkage, maar heeft als reden dat de plek waar de ontharder staat niet voldoende geventileerd is. Heeft u teveel condensatie? Laat het ons weten, hier zijn mooie oplossingen voor!

Is de pekelslang goed aangesloten?
Tussen de cilinder en het zoutreservoir zit een witte slang, de zogeheten pekelslang. Deze zorgt voor het over en weer pompen van water.

Controleer of deze aan beide zeiden goed bevestigd is. Op de ontharder, en op het zoutreservoir zit een schroef-wartel, die deze slang klem houdt. Controleer of beide wartels goed vastgedraaid zijn.

Smaak zegt alles

En nadat u bovenstaande stappen heeft uitgevoerd, en een spoeling met harscleaner heeft gedaan, is technisch gezien de ontharder schoon.

Maar het belangrijkste is dat u de voordelen van het zachte water ervaart! Heeft u vragen of opmerkingen over de smaak van het water? Of wilt u weten hoe u instellingen in het menu kunt controleren?

Neem dan direct contact met ons op! Wij kunnen u voorzien van de juiste informatie over uw ontharder, en hebben altijd een goed advies als u de smaak wilt veranderen.